Erdő Péter adventi üzenete

0
2231
Erdő Péter bíboros. Fotó: Ambrus Marcsi

Videóüzenetet küldött Erdő Péter bíboros advent alkalmából. A főpásztor Krisztussal való találkozásra bátorít mindenkit.

Gyászt, csüggedést, elbizonytalanodást hozott sokaknak a világjárvány. Ugyanakkor alkalmat is kínál, hogy elgondolkozzunk az életünkről – üzente Erdő Péter bíboros advent első vasárnapjának előestéjén. A főpásztor videóüzenetében azt mondta: „Az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. Az élet hídját kell megépítenünk!”

A szülők, az orvosok, a betegápolók, mindazok, akik az egészségünket és az életünket védik, különösen sokat dolgoznak ezen.

Az élet hídja mellett a bíboros szerint a szeretet hídját is fel kell építenünk. Ebben a család szerepét emelte ki. Erdő Péter úgy fogalmazott: „A szülők ezt a drága kincset úgy adják tovább, hogy majd egymást szeretni tudó, az egész társadalomban barátságos és segítőkész, derűs embereket nevelnek.”

Az építkezést a tudás hídjának megalkotásával kell folytatni. A főpásztor hangsúlyozta: az emberiség által felhalmozott tudást át és tovább kell adni a jövő nemzedékeknek. A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak. Ez felelősség, kihívás és nagyszerű feladat is.

Erdő Péter hozzátette: „Mindennek akkor van igazán értéke, ha van értelme a múltunknak, van értelme a jövőnknek, van értelme egyén és közösség életének.”

A bíboros biztató, bátorító üzenetét azzal zárta, hogy nem maradtunk egyedül ezekkel a kihívásokkal, hiszen Isten nem hagyja magára az emberiséget. „Ő itt jár velünk a történelem útján és vár bennünket egy boldogító örök találkozásra. Itt a Földön is ragadjuk meg a találkozás alkalmait!”

Erdő Péter tolmácsolta meghívását a 2021 szeptemberében esedékes budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusra.

A főpásztor azzal zárta adventi üdvözletét: „Találkozzunk Krisztussal Budapesten, legyen Ő életünk sugárzó társa, legyen Ő az, aki optimizmust és örömet hoz az életünkbe!”

A videóüzenet itt tekinthető meg:

Forrás: NEK