Visio Divina – Adventi várakozások Izajással és a szociális testvérekkel

0
1241
Illusztráció • Pixabay

Adventi hétfő estéken (6 és 8 óra között) a szociális testvérek online sorozatot kínálnak fel azoknak, akik nem idegenkednek attól, hogy az online térben találkozzanak. Azokat is várják, akik az online munka során túlságosan igénybe vett látásukat, tekintetüket szeretnék mélyebbre, más irányba fordítani, és akiknek a sok járványügyi megszorítás miatt másra talán nem is volna lehetőségük.

Az imaalkalmakat Farmati Anna, Gábor Csilla és Homa Ildikó testvérek vezetik, a találkozások a jelentkezést követően zárt csoportokban, zoomon történnek majd, a linket azoknak küldik el, akik az ITT ELÉRHETŐ jelentkezési lap kitöltésével jelzik szándékukat.

Jelentkezni advent első vasárnapjáig – november 29., déli 12 óráig – lehet.

Egy alkalom a következőképpen épül fel: rövid bejelentkezés, a téma bemutatása, ima egy képpel – ebben 20 perc csend – megosztás, záró ima. A témák egymásra épülnek, ezért kívánatos a folyamatos részvétel. Az első alkalommal ismertetett útmutatások nem hangzanak el minden alkalommal.

Mivel az ima jellege kisebb csoportokat igényel, az alkalom második része, ha szükséges, hétfőn párhuzamos csoportokban zajlik, de amennyiben ez a résztvevőknek megfelelőbb, a testvérek fel tudnak ajánlani egy csütörtök esti alternatív időpontot is – három alkalommal.

Az online térben a találkozás bár virtuális, mégis valós. Ahhoz, hogy ebben a térben biztonságban érezzék magukat a résztvevők, be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. Fontos például, hogy a programban való részvétel idejére a résztvevő tudja biztosítani a maga és a csoport számára is a csendet és a diszkréciót (vagyis a résztvevőkön kívül más ne hallja a beszélgetést-megosztást).

„Ha megszólított ez a meghívás, szeretettel várunk!” – írják a testvérek Facebook oldalukon.