Szent Ignác-i lelkiségű csoportok adventi készülete

1
1206
Hétköznapok lelkigyakorlata. Illusztráció: a szatmári egyházmegye sajtóirodája

Idén is több mint százan végzik a hétköznapok lelkigyakorlatát, adventben is. A Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája szervezésében az egyházmegye számos pontján működnek Szent Ignác-i lelkiségű csoportok, amelyek tagjai csaknem folyamatosan végzik a hétköznapok lelkigyakorlatát.

Ez egy olyan mód az elmélkedésre és hitben való elmélyülésre, amely napi impulzusokkal szolgál, imára hív és feladatot ad, így vezetve a végzőit nap mint nap, egy adott időszakon keresztül. A világiak irodája idén adventre is elkészítette a hétköznapok lelkigyakorlata segédanyagát és elküldte a nagykárolyi, kálmándi, kaplonyi, börvelyi, krasznabélteki, nagybányai és szatmárnémeti csoportok összesen több mint száz tagjának. Ők tehát egyénileg végzik a lelkigyakorlatot, de több csoport esetében hetente egy alkalommal internetes kapcsolat segítségével beszámolnak a tagok egymásnak, tapasztalataikról.

A püspökség világiak irodája Szent Ignác-i lelkiségű blogján ugyanakkor a széles közösség számára naponta közzé tesznek a november 29-én kezdődő advent előtt és az időszak alatt rövid szövegeket, amelyek segítségével bárki teljesebbé teheti a karácsonyra való készülését. Ezeket a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldalán is megosztják, innen elérhetők majd a hétköznapok lelkigyakorlata segédanyagához hasonló, de lényegesen rövidebb szövegek, útmutatások, impulzusok.

A szatmári egyházmegye sajtóirodája