Élőben közvetítik a szabadkai megyés püspök szentelését és beiktatását

0
1214
Fotók: Magyar Kurír

A koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül tartják meg Večerin Slavko kinevezett szabadkai megyés püspök felszentelését és beiktatását a vajdasági megyeszékhely Avilai Szent Teréz-székesegyházában november 14-én 11 órától. Szabó Szepesi Csaba, az új püspök titkára elmondta, Szerbia mellett Magyarországról, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Romániából is hívtak egyházi személyeket. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy hányan tudnak megjelenni.

Večerin Slavko főszentelője Német László nagybecskereki megyés püspök, a társszentelők pedig Pénzes János nyugalmazott szabadkai püspök és Džudžar Djura (Dzsudzsár György), a bácskeresztúri Szent Miklós görögkatolikus eparchia püspöke lesznek.

Mirko Štefković szabadkai püspöki titkár szerint egy ilyen fontos alkalomból a katolikus egyházban szokás meghívni a térségbeli a püspököket, ez esetükben kiterjed a környező országokra is, és meg is tették. Számos püspöknek azonban nincs lehetősége részt venni a szentelésen a koronavírus-járvány miatt.
A püspökszentelést a Pannon Televízió és a Szabadkai Magyar Rádió, valamint a Szerbiai Mária Rádió is élőben közvetíti szombaton 11 órától.

Večerin Slavko kinevezett szabadkai megyés püspök.

Forrás: Magyar Kurír