Az önismeretről tartottak tematikus napot Szatmárnémetiben

0
957
Önismereti nap Szatmárnémetiben. Fotó: szatmári egyházmegye

Szatmárnémetiben kezdte a fiataloknak szóló tematikus napjai sorozatát a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodája október 10-én, szombaton.

Megkerülhetetlenül fontos a helyes önismeret ahhoz, hogy valaki megtalálja útját az életben, helyét a közösségeiben, de ahhoz is, hogy megismerje a lelki alkatának leginkább megfelelő imamódot, az Isten megszólításának számára legtermészetesebb módját. A gondolat október 10-én, szombaton, a szatmárnémeti Szent István teremben, az önismeretről tartott tematikus napon hangzott el, amelyet a fiatalok számára a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodája szervezett. A nap során megkérték a résztvevőket, meséljenek magukról, mérjék fel isteni adományaikat – talentumaikat, jó és rossz tulajdonságaikat –, gondolkodjanak el szükségleteikről, igényeikről és vágyaikról, határozzák meg önmagukat szimbólumok segítségével. Ehhez játékos gyakorlatokat használtak, de idő szolgált a személyes elmélyülésre és a beszélgetésekre is.

Az önismereti nap során a fiatalok amellett, hogy közelíthettek önmaguk megismeréséhez, kimondhatták elhatározásaikat és kételyeiket, és a hitük őszintébb megélésére is útmutatót kaphattak.

Az ifjúsági iroda szervezésében október 24-én Nagykárolyban pályaválasztás, november 7-én pedig Szatmárnémetiben párkapcsolat témában tartanak még tematikus napokat.

Forrás: szatmári egyházmegye