Még közelebb Istenhez

0
1219

A Szatmári Római Katolikus Püspökség kórházpasztorációs irodája 2005-óta minden évben szentmisére hívta az időseket, a világnapjukhoz közeli, október első szombatján. Idén a világjárvány miatt nem hirdették meg külön a szentmisét, Schönberger Jenő püspök azonban nem feledkezett meg arról, hogy az idősekért ajánlja az október 3-án, szombaton, reggel 9 órától, a székesegyházban bemutatott szentmiséjét.

Szentbeszédében arra buzdította az időseket, fűzzék egyre szorosabbra kapcsolatukat Istennel. „Akik elérik az idős kort, megélhetnek életük során mélységeket és magasságokat egyaránt. Ők tudhatják, hogy Isten a szeretet, és ha meg is engedi a rosszat az életünkben, azért teszi, hogy valami jó születhessék belőle – amire szüksége van a lelkünknek. Szükségünk van arra, hogy Istenhez még közelebb jussunk, hogy Isten ismeretében még inkább gyarapodjunk. Amikor Isten ajándékait köszönünk meg, amit az éveink számával is ad nekünk, ne feledjük el, ha nehéz napok jönnek, ha már nem olyan frissen kelünk fel reggel, ha már úgy érezzük, szinte minden fáraszt, akkor még közelebb kell jussunk Istenhez. Még szorosabbra kell fognunk azt a kapcsolatot vele, amit egy egész életen keresztül élünk. Tudjuk megköszönni neki az időt és tudjuk megköszönni majd neki azt is, amit az életen túl készít nekünk. De erre most kell, hogy felkészüljünk.”

Az idősek világnapja alkalmából bemutatott szentmisén idén is részt vett és koncelebrált Román János, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója, részt vettek továbbá a Máltai Szeretetszolgálat szatmári kirendeltségének tagjai, illetve az egyházmegyei önkéntes beteglátogatók is.

Forrás: szatmariegyhazmegye.ro