Összetörték egy texasi templom Jézus szíve-szobrát

0
1617

Szeptember 16-án egy férfi besétált El Paso (Texas) Szent Patrick-katedrálisába, és az ott található 90 éves Jézus szíve-szobrot összetörte. A rendőrség megtalálta az elkövetőt, a 30 éves Isaiah Cantrellt, akit vandalizmussal vádolnak, marihuánát is találtak a birtokában.

Az egyházmegye közleménye szerint a férfi a reggeli imára kinyitott templom szentélyébe lépett, és a főoltár mögött található Jézus szíve-szobrot összetörte. Trini Fuentes, a templom plébánosa azt nyilatkozta, sokként érte a vandál cselekedet, mélységesen elszomorította a szobor elpusztítása.

Mark Seitz püspök is szomorúságának és döbbenetének adott hangot, neki személyes kedvence volt ez a Jézus-ábrázolás. „Karjai szélesre tárva, szeretettel vár, szíve lobog a szeretet tüzétől. Gyakran ebből merítettem inspirációt a szentmise bemutatására készülve” – nyilatkozta a püspök, aki annak örül, hogy személyi sérülés nem történt. Hozzáfűzte, hogy imádkozni fog a kártevőért. „Helyrehozhatatlan kár ért minket, ismerem a plébániaközösséget, egész El Paso vesztesége ez. Csakis ahhoz fordulhatunk vigasztalásért, akinek megjelenítője volt ez a szobor” – mondta Seitz püspök.

Forrás: kbtx.com, fordította Bodó Márta