Elhunyt Vass Loránd szinérváraljai plébános

0
10989

A Szatmári Római Katolikus Püspökség megrendült, de Isten rendelését engedelmes lélekkel elfogadva tudatja, hogy Vass Loránd, a szinérváraljai Szeplőtelen Fogantatás egyházközösség plébánosa 2020. augusztus 22-én, életének 34. és papságának 9. évében a végső szentségekkel megerősítve váratlanul elhunyt.

Paptestvérünk 1985. október 19-én született Szatmárnémetiben. Általános iskoláit szülővárosában, a teológiai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolán végezte. 2011. július 9-én szentelte pappá Schönberger Jenő megyéspüspök. Segédlelkész volt Nagybányán a Szentháromság plébánián, Szatmárnémetiben a Kis Szent Teréz plébánián és a Szatmárnémeti Székesegyház plébánián. 2013-2015 között, egyházmegyei ifjúsági és ministránslelkész volt. Plébánosként 2015-től, a szinérváraljai Szeplőtelen Fogantatás plébánián működött. Egyéniségét áldozatkészség, közvetlenség és kötelességteljesítés jellemezte. Földi maradványait a szinérváraljai Szeplőtelen Fogantatás templomban ravatalozzák fel, ahol közös szentmisét mutatunk be érte hétfő este 6 órakor.

Temetése 2020. augusztus 25-én, 12 órakor lesz a szatmárnémeti híd melletti római katolikus temetőkápolnából.

Irgalmas Jézus, adj neki örök nyugodalmat!

Most ti is szomorkodtok, de újra látlak majd titeket, a szívetek örülni fog, és örömötöket nem veszi el tőletek senki. (Jn 16,22)

A Szatmári Római Katolikus Püspökség közleménye alapján