2020. július 23., csütörtök

0
656

EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
Én vagyok az igazi szőlőtő, Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem.
Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz. Mert nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek.
(Jn 15,1-8)

A szőlőműves sem azért metszi vissza a szőlővesszőket, hogy fájdalmat okozzon, hanem annál inkább, hogy bő termést hozzon. Isten nemegyszer lemetszegeti a mi vadhajtásainkat is, de ezzel nem megsebezni akar, hanem azt szeretné, ha életünk az isteni élet bő gyümölcseit teremné meg. Mert milyen csodálatos lenne, ha tiszta, ízes és zamatos borrá lennénk a mennyek országának asztalán! Ez viszont csak akkor lesz lehetséges, ha életünk már itt e földi létben Jézushoz tartozik!

Táncos Levente-György dicsőszentmártoni plébános

MEGOSZTÁS