2020. július 9., csütörtök

0
857

EVANGÉLIUM

Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait:
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére.
Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok.
Ha valaki nem fogad be titeket, sem szavatokra nem hallgat, akkor menjetek ki a házból, de még a városból is, és rázzátok le a port a lábatokról! Bizony, mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint annak a városnak
. (Mt 10,7-15)

Keresztényekként, életünk feladata és célja nem lehet más, mint rábízni magunkat a gondviselő Istenre, és úgy élni, hogy életünk sugározza a mennyország jelenlétét. Földi életünk valóságában akkor csendül fel a mennyek országának prelúdiuma, amikor Isten jelenlétébe helyezzük az életünk. Isten jelenlétében pedig megtapasztalhatjuk, hogy képesek vagyunk gyógyulást vinni oda, ahol eluralkodik a betegség, életet vinni oda, ahol győzne a halál, tisztulást vinni oda, ahol dominál a bűn leprája és szabadulást vinni oda, ahol fogva tart a gonosz! Milyen béke töltene be akkor minden házat?!

Táncos Levente-György dicsőszentmártoni plébános

MEGOSZTÁS