Szentmise a szatmári székesegyházban

0
1455
A szatmári székesegyház felújítás alatt.

Vasárnap már a szinte teljesen megújult templombelső fogadja a híveket a szatmári székesegyházban, ahol a hívek a törvények és érvényben lévő szabályok betartásával vehetnek részt a szentmiséken.

A szatmárnémeti római katolikus székesegyház felújítása olyan szakaszába érkezett, amely megengedi, hogy a hívek visszatérjenek, újra szentmiséken vehessenek részt a mindenkori püspök széktemplomában. Az elmúlt időszakban felállványozták a templombelsőt, és többek között kijavították a falfestményeken keletkezett repedéseket, megjavították a padokat, új fűtésrendszert építettek ki, a padlókövezést cserélték… Mindeközben a Kálvária templom – utóbb annak udvara – és a Zárda templom adott helyet a közösség szentmiséinek. Június 28-án azonban visszatérhetnek a szentmisék a székesegyházba. Ez persze nem azt jelenti, hogy befejeződött a templombelső restaurálása, hanem hogy olyan szakaszukba érkeztek a munkálatok, amelyben már nem zavarják a liturgikus cselekedetek végzését.

A híveket ugyanakkor kérik, a szentmisék alkalmával tartsanak be minden, a járványhelyzet miatt hatályban levő szabályt.

A szatmári egyházmegye sajtószolgálata