XVI. Benedek emeritus pápa Németországba utazott beteg testvéréhez

0
2618
XVI Benedek emeritus pápa és Georg Ratzinger • Fotó: Vatican News

XVI. Benedek emeritus pápa ma a németországi Regensburgba utazott, hogy meglátogassa beteg testvérét, Georg Ratzingert. Az emeritus pápával tartott személyi titkára, Georg Gänswein érsek, a vatikáni csendőrség egyik tisztje, illetve a pápa munkatársainak kis csoportja és egészségügyiek.

XVI. Benedek pápa a vatikáni Mater Ecclesiae kolostor csendjéből utazott Regensburgba, hogy meglátogassa beteg, 96 éves testvérét. Az emeritus pápa ma reggel hagyta el a Vatikánt és utazott szülőhazájába, a Szentszék sajtótermének igazgatója pedig új nyilatkozott, hogy XVI. Benedek pápa addig marad Regensburgban „ameddig az szükséges lesz”.

Joseph és Georg Ratzingert ugyanazon a napon szentelték pappá, 1951. június 29-én a freisingi székesegyházban. A két testvér közötti jó kapcsolat kölcsönös és szoros maradt annak ellenére, hogy Georg Ratzinger karnagy, testvére pedig kiváló teológus lett. Erről a különleges kapcsolatról tanúskodik az a számos látogatás is, melynek során Georg Ratzinger felkereste a Vatikánban testvérét 2005 és 2013 között, illetve visszavonulása után is.

Amikor 2008-ban Castel Gandolfo városa tiszteletbei polgára címmel akarta megajándékozni Georg Ratzingert, akkor a pápa úgy nyilatkozott testvéréről, hogy az döntéseinek  egyértelműségével és határozottságával mindig viszonyítási pont volt számára.  

Forrás: Vatican News (Alessandro De Carolis)