TeoKat – Online teológiai felnőttképzés indul

2
10213

A felnőttképzés sürgős feladata az Egyháznak. Lelkiségi csoportok és plébániai közösségek egyre többször jelzik igényüket arra, hogy elmélyüljenek a Szentírás ismeretében, az Egyház tanításában, egyszóval a katolikus teológiában. Éppen ezért korunk kihívásai közepette segítséget szeretnénk nyújtani nekik keresztény életük megértéséhez és megéléséhez. „aki megért / s megértet / egy népet / megéltet” – idézte Kovács Gergely érsek atya szentelését követő beszédében a nagy erdélyi költő, Kányádi Sándor Játszva magyarul versét. A szójátékos vers üzenete érvényes az Egyházon belül is.

Az említett igényeknek szeretnénk eleget tenni, amikor www.teokat.com oldalon teológiai képzést nyújtunk felnőttek számára. Főegyházmegyénk meglehetősen nagy kiterjedése is indokolja, hogy a felnőttképzés online (internetes) változatban is elérhető legyen. Így kurzusaink könnyebben eljutnak az egymástól több száz kilométerre élő hívőkhöz. Ám szeretettel fogadjuk azok jelentkezését is, akik a főegyházmegyénk területén kívül élnek, és kurzusaink felkeltik érdeklődésüket.

A Gyulafehérvári Főegyházmegye Felnőttképzési Bizottsága első előadássorozatát az erdélyi Katolikus Magyar Bibliatársulattal közösen szervezi. Hét ószövetségi és hét újszövetségi előadássorozatunk egymást váltva f. év jún. 15-től szept. 20-ig tart. Jelentkezési határidő: f. év jún. 14. a www.teokat.com honlapon. Oktató videóinkat kizárólag az előre bejelentkezett érdeklődők érhetik el.

További tudnivalók:

Ki?
Az előadásokat a BBTE Római Katolikus Teológia Karának a tanárai, illetve meghívott szakemberek tartják. Az első előadássorozatot Mózes öt könyvéről (dr. Bodor Attila) és az evangéliumokról (dr. Oláh Zoltán) tartja.
A képzést a Gyulafehérvári Főegyházmegye Felnőttképzési Bizottsága koordinálja, Ft. Dr. Oláh Zoltán vezetésével.

Kinek?
Tanfolyamainkra bárki jelentkezhet. Nem szükséges előzetes teológiai tudás, mivel az előadók közérthető módon mutatják be az anyagot.

Természetesen a teológiailag képzettebb hallgatók is jelentkezhetnek a tanfolyamainkra. Az előadások révén ők is felfrissíthetik tudásukat, illetve újabb tudományos és lelki szempontokkal gazdagodhatnak.

Hogyan?
Az előadásokat videó-leckék formájában tesszük közzé. Az előadásokat a tanfolyam ideje alatt heti rendszerességgel közöljük, a bejelentkezett hallgatók pedig egy héten keresztül bármikor megtekinthetik az oktató videókat. Az új előadásokat hétfő reggelente tesszük közzé és vasárnap estig lehet elérni. A tanfolyamokra jelentkezők az előadásokat akár többször is visszanézhetik, a videók letöltésére azonban nem lesz lehetőség.
Egyszerre két témakört mutatunk be, amelyek felváltva követik egymást.
A tanfolyam ideje alatt legalább kétszer videó-konferenciára is lehetőséget kínálunk, ahol az előadók válaszolnak a kérdésekre.
A tanfolyam elvégzése után vizsgázni is lehet (nem kötelező!) a leadott témákból. A vizsga célja elsősorban az önellenőrzés. A tanfolyam résztvevői megszerzett tudásukat online vizsga keretében mérhetik le. A sikeres vizsgáról és a tanfolyam elvégzéséről a Gyulafehérvári Főegyházmegye elismerő oklevelet állít ki.

Miért?
Tanfolyamaink ismeretfejlesztő jellegűek. A résztvevők az oktató videók segítségével betekintést nyerhetnek a bibliatudomány és a teológia rejtelmeibe. Kurzusaink révén jobban megérthetik a Szentírás összefüggéseit, elmélyülhetnek hitünk csodálatos világában, illetve új szempontokkal gazdagíthatják eddigi tudásukat.

„Legyetek mindig készen rá, hogy mindenkinek megfeleljetek, aki csak kérdezi, mi az alapja reményeteknek!”
(1 Pét 3,15)

2 HOZZÁSZÓLÁSOK