Felvételit hirdet a gyulafehérvári kisszeminárium

0
3515
A kisszeminárium épülete Gyulafehérváron

A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum (GMGK, kisszeminárium) felvételit hirdet a 2020/2021-es tanévben induló IX. osztályának 28 helyére azon fiúknak, akik sikerrel elvégzik/elvégezték a VIII. osztályt, magaviseletük 10-es, és 2020. szeptember 15-ig nem töltik be a 18. életévüket. A dokumentumokat május 15-ig kell elküldeni.

Szeretettel várják mindazok jelentkezését, akik a főegyházmegye központjában, a történelmi régmúltat idéző, vallásos környezetben óhajtanak eljutni az érettségiig, és ezzel párhuzamosan – az arra hivatottak – kántori oklevelet is szeretnének szerezni. A kántorképzésre – ami opcionális – jó hallással és énekhanggal, valamint zenei tehetséggel rendelkezők jelentkezhetnek. A felkészítés a főegyházmegyei liturgikus és egyházzenei bizottság irányításával zajlik, hétvégeken. Szintén opcionálisan intenzív nyelvtanulási lehetőséget (angol, német) is biztosít az iskola. A tanulóknak kényelmes bentlakás áll a rendelkezésére, napi háromszori étkezéssel, a nagyobb ruhadarabok mosásával-vasalásával – jelenleg mindössze évi 1600 / havi 200 lejért. A GMGK-ban tanulóknak lehetőségük nyílik ösztöndíjak megpályázására és elnyerésére tanulmányi eredmény, magaviselet, szociális helyzet alapján. Az intézmény évente 8 alkalommal megtéríti az iskola és az otthon közötti útiköltséget is.

Az időközben előállt koronavírus-világjárvány miatt változások történtek/történnek a felvételivel kapcsolatosan. Arra kérik a plébánosokat, hogy az iratkozni szándékozókat jelentsék mielőbb a GMGK-líceum igazgatóságán a 0740-062966-os telefonszámon, és legkésőbb május 15-ig küldjék el beszkennelve a jelentkező személyazonossági igazolványát (carte de identitate), valamint születési bizonyítványát (certificat de naştere) a gmgkdirector@gmail.com címre, a tanuló és a szülő(k) telefonszáma, e-mail/Facebook stb. elérhetősége kíséretében.

A beiratkozással kapcsolatos egyéb tudnivalókról (anyanyelvi próba, képességvizsga) a fenti telefonszámon lehet érdeklődni.

Gál László igazgató