2020. április 22., szerda

0
1100

EVANGÉLIUM

Abban az időben így tanított Jézus:
„Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön általa a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában.
Az ítélet ez: A világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, nehogy napvilágra kerüljenek tettei. Aki azonban az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hadd jusson nyilvánosságra, hogy tetteit Istenben vitte végbe.”
(Jn 3,16-21)

A legnagyobb világosságot maga az igazság teremti meg: Isten így szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda érte. A világ és világosság szavunk a fénnyel van kapcsolatban. A külső fény a teremtésből, a belső fény a megváltásból mint Isten szeretetéből szól, Aki úgy szerette…

Pék Sándor, a nagyváradi Szent László-templom plébánosa

MEGOSZTÁS