Rózsafüzér az Instagramon: avemaria_erdely

0
1408

A pontifex_romania oldal kb. egy évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a csíksomlyói pápalátogatást és annak előkészületeit az Instagram adta lehetőségekkel is terjeszteni lehessen. Hiszen volt akkor pápalátogatás, Pontifex.ro weboldal és Facebook profil – legyünk jelen az Instagramon is olyan tartalmakkal, amelyek főként a fiatalok nyelvén vannak: mémek, karikatúrák, Twitter-üzenetek.

A pápalátogatás nagy eseménye után úgymond befagyott az oldal. Ezzel egy időben szintén az Instagramon láttunk meg egy olyan profilt, amelyen egy nagycsaládos chicagói édesanya naponta két alkalommal élőben mondja a rózsafüzért. A koronavírus-járvány egyre nagyobb terjedésével adta magát az ötlet: alakítsuk át a pápalátogatás insta-profilját és kölcsönözzük az amerikai jó példát – így az új név: avemaria_erdely. Bár az oldal eredeti célja kissé eltérő a mostanitól, az emögött rejlő szándék – hogy fiatalok, insta-lakók körében terjesszünk vallásos tartalmakat – ezekben a napokban ismét felerősödött: napi rózsafüzér imával egybefogjuk mindazokat, akik indíttatást éreznek a koronavírus-járvány által megfertőződött betegekért imádkozni, valamint azért, hogy az egymás iránti felelősségérzetet a józan ész irányítsa.

Március 17–25. között kilencedet végeztünk a Lourdes-i Szűzanya tiszteletére, majd tovább imádkozzuk a rózsafüzért naponta, déli 12 órakor és este 8 órakor ebben a szükséghelyzetben mindaddig, amíg (reméljük, mihamarabb) a járvány, a vesztegzár véget ér.

Lengyelfi Emőke