Régi és új utakon – kiadói közlemény

0
7505

A kibontakozó koronavírus-világjárvány megfékezésére hozott intézkedések sorozatában a nyilvános istentiszteleti alkalmak leállítása is szerepel. Ez nemcsak a hívek vallásgyakorlatát érinti, hanem a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület kiadói működését is, hiszen nyomtatott lapjaink terjesztése zömében templomi és a vasárnapi szentmisékhez kötött.

Ebben a hirtelen ránk tört helyzetben, egyeztetve püspökeinkkel, egyesületünk közgyűlésének tagjaival, arra a döntésre jutottunk, hogy a Vasárnap és Keresztény Szó nyomtatását átmenetileg felfüggesztjük.

Hűséges, három évtizede töretlenül kitartó és érdeklődő olvasóinkat azonban ebben a helyzetben sem szeretnénk magukra hagyni. Otthonról dolgozva továbbra is szerkesztjük lapjainkat, amelyeket online mindenki számára a verbumkiado.ro OLVASÓSAROK rovatában hozzáférhetővé teszünk. A Vasárnap és Keresztény Szó tehát e héttől online továbbra is megjelenik, erdélyi katolikus portálunkat, a RomKat.ro-t folyamatosan frissítjük.

Érzékelve a lakásaikba egyre inkább visszaszorulók közösségi és lelki igényét, amely a közösségi médiában masszívan megmutatkozott, a „lelki templom” megtartására az utóbbi néhány napban egy virtuális imatér megépítésén fáradoztunk, és a templomok átmeneti bezárásával egy időben megnyitottuk a templom.ro oldalt. Folyamatosan épülő virtuális templomunkban jelenleg naponta két szentmisét közvetítünk különböző erdélyi helyszínekről, déli imát és napi elmélkedési anyagot és segítséget kínálunk. Hamarosan napi videókkal, hittanteremmel bővül a kínálat. A templom.ro egyik célja, hogy a virtuális lélekápolás mellett azoknak is elérhetővé tegye a Facebook-os közvetítéseket, akik nincsenek jelen a közösségi médiában, és nem is szeretnének ez irányba lépni.

Régi olvasóink hűségére e megváltozott helyzetben is számítunk, minden új olvasónak, felhasználónak szívből örülünk, s reméljük, e rendkívüli és átmeneti időszak után mindannyiunk élete visszatérhet a rendes kerékvágásba.

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Tartsuk be a törvényes előírásokat és bízzunk a Gondviselésben!

Kolozsvár, 2020. március 24.

Szőcs Csaba
igazgató