Ideiglenesen bezártak a szatmári Caritas rehabilitációs központjai

0
1127

A szervezet szociális konyhái, házi betegápoló központjai, valamint Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontja továbbra is működnek.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szociális szolgáltató egységeinek listája, amely a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében ideiglenesen felfüggeszti tevékenységét további két intézménnyel egészült ki: a szatmárnémeti és a nagykárolyi rehabilitációs központokkal. Ugyanakkor március 22-ről március 31-re módosult a határidő, ameddig a Caritas-központokban szünetel a tevékenység, a szervezet vezetősége nem zárva ki a meghosszabbítás lehetőségét.

Továbbra is működnek majd a Caritas szatmárnémeti és nagybányai szociális konyhái, házi betegápoló központjai, valamint Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontja. A szervezet házi betegápoló központjaiban szünetelni fog az ügyfélfogadás, de az asszisztensek és ápolók biztosítják a nyilvántartásukban szereplő betegek szakszerű otthoni ellátását.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, a koronavírus-helyzet alakulásának függvényében, a következő időszakban is minden szükséges intézkedést megtesz ellátottainak és alkalmazottainak a fertőzés veszélyétől való megóvására, és megbízható partnerként támogatni fogja a helyi önkormányzatokat a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására tett erőfeszítéseiben – állítja a Caritas vezérigazgatója, dr. Román János.

Palincas Erika (Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet)