Egész Olaszország területén szüneteltetik a szentmiséket

0
1062
Forrás: Magyar Kurír/Vatican News

Az Olasz Püspöki Konferencia március 9-től április 3-ig felfüggesztette a nyilvános szentmisék bemutatását, együttműködve az olasz kormánnyal a koronavírus terjedésének megállításában, adta hírül az Agensir.it nyomán a Magyar Kurír.

A püspöki konferencia ily módon az olasz kormány intézkedéseit követte, amelyeket a vírussal kapcsolatos szükséghelyzetben elrendelt. Közleményükben hangsúlyozzák, kizárólag az a szándék vezeti őket, hogy hozzájáruljanak a közegészségügy védelméhez.
A minisztertanács elnökségének dekrétuma ma, március 9-én lép érvénybe, megelőző célzattal elrendeli minden polgári és vallási szertartás felfüggesztését az egész ország területén, beleértve a temetési szertartásokat is. A rendelkezés kötelezően magában foglalja a nyilvános szentmiséket és az egyházi temetéseket is.
Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. Az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül közel áll az emberekhez, osztozik aggodalmaikban az egészségügyi vészhelyzettel szemben, ami az egész országot érinti, ezért az egyeztetéseket követően átvették azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését.