Nemzetközi teológuskonferencia Egerben

0
1670
Részlet a rendezvény plakátjából.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya minden évben megrendezi vándorkonferenciáját, amely 2020-ban Egerbe érkezik. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való tekintettel a konferencián külön tematikus szekciót szentelnek az eucharisztia és úrvacsora témájának.

A konferenciasorozat X. jubileumi alkalmára való tekintettel több mint 100 előadó jelentkezett, így a február 28. és március 1. közötti nemzetközi szimpóziumon több mint 10 ország 100 fiatal kutatója mutathatja be legújabb tudományos eredményeit a teológiai és vallástudományi kutatások területén.

A rendezvény első napjának két főelőadója Prof. Dr. Pierre van Hecke, a KU Leuven teológiai fakultásának dékánhelyettese, illetve Prof. Dr. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora. Az Apostoli Szentszék több hivatala által már köszöntőlevélben megtisztelt konferencia előadásait a szervezők minden évben hazai és idegennyelvű tanulmánykötetekben adják közre.

Az esemény védnöke Dr. Ternyák Csaba egri érsek és Steinbach József püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke. A 12 tematikus szekcióra osztott rendezvény előadásai nyilvánosak.

Bővebb információ és a konferencia részletes programja ITT olvasható.