Püspökszentelés: a gyulafehérvári főegyházmegye sajtóközleménye

1
5074
Kovács Gergely kinevezett érsek. Fotó: Ferencz Zsolt (SIS)

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség örömmel hozza mindenki tudomására, hogy Ferenc pápa kinevezte mons. dr. Kovács Gergelyt a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség élére, és ugyanakkor hálásan megköszöni mons. dr. Jakubinyi György érsek 29 éves vezetői szolgálatát a főegyházmegye élén.

Ferenc pápa 2019. december 24-én elfogadta mons. dr. Jakubinyi György érsek egészségügyi okok miatt benyújtott lemondását a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség éléről.

Mons. dr. Kovács Gergelyt a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban február 22-én de. 11 órától tartott ünnepi szentmise keretében szentelik püspökké és iktatják be gyulafehérvári római katolikus érseknek. A főszentelő em. és ft. Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke lesz. Az új főpásztor a bíboros munkatársa és az említett intézmény hivatalvezetője volt. A két társszentelő: nm. és ft. mons. Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek, apostoli adminisztrátor és nm. és ft. Miguel Maury Buendía, Románia és a Moldovai Köztársaság apostoli nunciusa.

Mons. dr. Kovács Gergely az 1009-ben alapított Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség 83. főpásztora.

Kovács Gergely kinevezéséről ITT olvashatnak, a vele készült interjúnkat ITT találják, a püspökszenteléssel kapcsolatos részleteket pedig ITT érhetik el.

A Gyulafehérvári Főegyházmegye sajtószolgálata:
Kapcsolattartó: Bodó Márta 0744-486264
Médiafelelős: Oláh Zoltán 0745-872592

A gyulafehérvári főegyházmegyei hatóság sajtóközleménye ITT olvasható.

Comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba-Iulia poate fii accesat AICI.