Gonzalo Aemilius a pápa új személyi titkára

0
1684
• Fotók: Vatican News

Jorge Bergoglio bíboros Buenos Aires-i érsekként lépett kapcsolatba Aemilius atyával, mert hallott az utcagyerekekkel végzett munkájáról. Gonzalo Aemilius atya, a teológia doktora. Ő folytatja Pedacchio atya munkáját, aki decemberben visszatért posztjára a Püspöki Kongregációba.

Gonzalo Aemilius 1979-ben született Montevideóban egy jómódú családban. Egyik nagyanyja zsidó származású, a szülei ateisták. Gonzalo a gimnáziumi tanulmányai idején tért meg, mert nagy hatással volt rá néhány pap mosolya és öröme, akik a halálos fenyegetések ellenére is segítették az utcagyerekeket. Úgy döntött pap lesz és életét a szegény és magukra hagyott gyerekeknek szenteli Uruguayban. 2006-ban szentelték pappá.

Gonzalo Aemilius atya 2013-ban Ferenc pápával péteri szolgálata első napján 

Sokan emlékezhetnek arcára, mert Ferenc pápa péteri szolgálatának megkezdése napján, 2013. március 17-én a vatikáni Szent Anna-kapu előtt a tiszteletére egybegyűlt tömegből magához hívta a fiatal papot, hogy üdvözölhesse. Kérte, hogy kísérje el a bazilikába, ahol első pápai szentmiséjének bemutatására készült. A szertartás végén Ferenc pápa bemutatta Aemilius atyát a jelenlevőknek és mindenkit arra kért, hogy imádkozzon az utcagyerekekkel végzett tevékenységéért.

Az uruguayi pap az egyiptomi kopt katolikus Yoannis Lahzi Gaid atyával, a pápa másodtitkárával együtt végzi majd szolgálatát.

Forrás: Vatikáni Rádió