Fiatalok a fiatalokért: hálát adtak 2019 áldásaiért

0
1322
Fotók: Szász Zsuzsa

Idén november 23-án gyűltek a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség tagjai, közel 40-en Zeteváralján, hogy visszatekintsenek az idei szolgálatra, örülve minden megélt pillanatnak, nevetve a vicces emlékeken, hálát adva a csodákért. A jelenlevők mindegyike valamelyik FIF-es program főszervezői csapatának tagja volt 2019-ben.

Az ifjúsági lelkészség jelmondata „Fiatalok a fiatalokért!”. Nem véletlen ez a választás, hiszen a programok önkéntes fiatalok odaadása, munkája, lelkesedése által valósulnak meg évről évre. Az önkéntesek szívükön viselik egyházunk jövőjét, Erdély fiataljai felé szolgálva, dicsőítik Mennyei Atyánkat sokszor áldozatok, lemondások árán is. Ahogy a Szentírásban is olvasható: mindennek meg van a maga ideje, így akik egész évben közösen szolgálnak, ők év végén együtt mondanak köszönetet Istennek és egymásnak a hálaadó esten.

Az ünneplés egy összefoglaló videóval indult, amelyben képeken keresztül idézték fel a különböző programokat, eseményeket. 2019-ben két képzés is megvalósult: negyedik alkalommal szervezték meg a Teljes Szívvel ifjúsági csoportvezető képzést és második alkalommal a Teljes Szívvel Forte zenecsoport-vezetőképzést. A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó mellett, ami már több évtizedes múltra tekint vissza, új rendezvényekkel is bővítették a kínálatot. Megszervezték az első Keresztény Nyári Szabadegyetemet a huszadik életévüket betöltött fiatal felnőttek számára, találkozásra, valamint együtt gondolkodásra hívták össze Erdély ifjúsággal foglalkozó szervezeteit, mozgalmait. Nem maradhatott el a húsvéti ünneplés sem, a Resurrexit keretében szentmisével köszöntötték a feltámadt Krisztust, a Légy tűz! ifjúsági szentségimádás sorozatukkal pedig Erdély több városába is elutaztak, közösen imádkoztak a helyi fiatalokkal, papokkal.

A visszatekintő videó után Tamás Barna és Csíki Szabolcs ifjúsági lelkészek vezetésével ünnepi szentmisén adtak hálát Istennek minden kapott kegyelemért, a gondviseléséért, áldásaiért. Terített asztal mellett ülve koccintottak, beszélgettekk, majd az ajándékozás ideje következett: minden önkéntes személyre szabott, apró figyelmességgel gazdagodhatott, ezt egymásnak írt és elmondott köszönetek színesítették. Az est hátralevő része kötetlen együttléttel folytatódott, amely során lehetőség volt a kapcsolatok építésére, kikapcsolódásra, társasjátékozásra, baráti beszélgetésekre, táncra, éneklésre.

Ifjúsági lelkészségként színes, áldásokban gazdag, emberi kapcsolatokban bővült évet tudhatnak maguk mögött, amelyet hűen tükrözött a Hálaadó Est családias hangulata. Az önkéntesek fáradhatatlanságából és Isten kegyelméből erőt merítve tervezik a 2020-as évüket is, amely hasonlóan áldásos és színes időszakot ígér Erdély ifjúságának javára és Isten dicsőségére.

Ferencz Evelin, a FIF munkatársa