Teljesen eggyé legyenek

Konferenciát tartott az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás

0
1695
Az előző években hasonló időpontban került megszervezésre az EKKM-találkozó Erdély valamelyik nagyvárosában.

Az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás (EKKM) első konferenciáját tartották október negyedik hétvégéjén a címben szereplő mottóval. Az eseménynek a Szentegyháza melletti Hargita Keresztyén Táborhely adott otthont, ahova péntek este több mint 180 résztvevő érkezett Erdély különböző pontjairól (Nagyvárad, Csíkszereda, Brassó stb.).

Az előző években hasonló időpontban került megszervezésre az EKKM-találkozó Erdély valamelyik nagyvárosában. Az idei konferencia annak köszönhető, hogy a szervezők úgy érezték, a Szentlélek arra vezeti őket, hogy családiasabb, személyesebb hangvételt vegyen a találkozó és biztosítsa az erdélyi karizmatikus közösségek kapcsolatépítését, egységben való növekedését.

A hétvége alatt több témán keresztül mélyítették el, hogy mi az, ami feszültséget kelt az életünkben, közösségeinkben, hogyan tekintünk a feszültségre és mit kezdünk vele, illetve hogyan juthatunk nagyobb egységre a kapcsolatainkban a helyes kommunikáció által. Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester tanúságot tett arról, hogy gyakorlatban, élesben, hogyan lehet megélni mindezt mind a családban, mind a politikai szférában. A szombat délutánt csapatépítő játékok tették színessé, Szénégető István arra vezette a résztvevőket, hogyan lehet megtalálni az egységet a különbözőségek ellenére. Nagy hangsúlyt fektettek a kiscsoportos beszélgetésekre, ahol a résztvevőknek lehetőségük volt a kapcsolatépítésre, ismerkedésre és megosztásra. Természetesen nem maradhatott el a közös imádság, közbenjárás és szentmise sem, amelyet Fülöp László celebrált. A szülők örömére szolgált, hogy az általános és középiskolás gyerekeknek a felnőttekével egy időben szervezett párhuzamos programot a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat csapata, Varga Henrietta és párja.

A résztvevők nagy lelkesedéssel tértek haza helyi plébániai közösségeikhez, azzal az elhatározással, hogy lépéseket tegyenek az egység jegyében, és megerősödött a vágy egy következő konferencia megszervezésére is.

Kovács Imola