Világszintű rózsafüzér-imára hív a Mária Rádió

1
3368
Illusztráció/Pixabay

Október hónapot Ferenc pápa rendkívüli missziós hónapnak nyilvánította azzal a céllal, hogy ebben az időszakban a világon minden egyes keresztény megtapasztalja, hogy ez egy intenzív és gyümölcsöző kegyelmi alkalom, támogassa a missziós kezdeményezéseket, mindenekelőtt az imádságot, amely minden missziós tevékenység lelke, hogy így megőrizze mindenki lelki frissességét, lelkesedését, erejét. Ehhez a felhíváshoz csatlakozik a Mária Rádió Világcsaládjának egyesülete is közös rózsafüzér-imádságra hívva mindenkit.

A Népek Envangelizálása Kongregációjával, illetve a Pápai Missziók Társaságának közreműködésével október 7-én, Rózsafüzér Királynőjének ünnepén, a római Santa Maria Maggiore bazilikában egy közös rózsafüzér imára hív mindenkit a Mária Rádió. A 16.00 órakor kezdődő imát Fernando Filoni bíboros, a Népek Evangelizálása Kongregációjának prefektusa vezeti. Ezt az eseményt a Mária Rádiók által több mint 70 országban fogják élő adásban közvetíteni, ami azt jelenti, hogy közel 10 millió ember fog együtt imádkozni.

Az Erdélyi Mária Rádió is csatlakozik az imaalkalomhoz, ezért segítségével, akár személyesen, akár szervezett módon (például templomban be lehet kapcsolni a rádiót vagy projektoron követni az eseményt – amelyről lesz videóközvetítés is), bárki bekapcsolódhat a rózsafüzér imádkozásába. „Kapcsolódjunk össze minél többen a Szent Szűz pártfogása alatt, öleljük át imaláncunkkal a világot” – idézi a Mária Rádió felhívását a nagyváradi egyházmegye honlapján.