2019. szeptember 25., szerda

0
807

EVANGÉLIUM

Jézus összehívta a tizenkét apostolt. Erőt és hatalmat adott nekik az ördögök felett és a betegségek gyógyítására.
Aztán szétküldte őket, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Meghagyta nekik: „Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen!
Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott, amíg tovább nem utaztok! De ha nem fogadnak be, hagyjátok el a várost, és a port is rázzátok le lábatokról vádképpen ellenük!” Azok útra keltek, bejárták a falvakat. Hirdették mindenütt az evangéliumot, és meggyógyították a betegeket.
(Lk 9,1-6)

A szolgálatunk Isten ajándéka, aki meghívott és küldetéssel ajándékozott meg mindnyájunkat. Életünk minden egyes perce ajándék, és ezt nem szabad elfelednünk. Csak annak tudatában szabad élni, hogy elsősorban megajándékozottak vagyunk és küldetésünk a környezetünk felé tart. Ha valóban tudatában lennénk annak, hogy milyen sok kegyelemben részesülünk életünk során, akkor hegyeket tudnánk mozgatni, életeket gyógyítani, embereket felemelni. De valahol mégis megakadtunk! Ezért kell a mai evangélium, hogy elmélkedve, imádkozva ráébredjünk: „Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen!” Mert mindenről Ő gondoskodik!

Csíki Szabolcs plébános

MEGOSZTÁS