Egymillió gyermek egyszerre fog imádkozni a békéért

0
2244
A tavalyi gyimesbükki rózsafüzér-imádság alatt

Az „Egymillió gyermek együtt imádkozik a békéért és az egységért” nevű kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult még 2005-ben. Idén október 18-án, délelőtt 10 órakor fél órán át imádkozzák a gyermekek világszerte a rózsafüzért.

Az elmúlt években nálunk is többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, így többek közt Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Nagyváradon, Kolozsváron, Zetelakán, Déván tavaly is csatlakoztak a globális imához. A dátum sem véletlen, hiszen október a rózsafüzér hónapja. Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Ferenc pápa döntése szerint 2019 októbere a világmisszió rendkívüli hónapja. A szentatya kérésére az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű imakezdeményezésnek a misszió lesz a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoznak. Az a cél, hogy a gyermekek imája legyen különös módon az egyház missziós megújulásának a lelke. (Forrás: Magyar Kurír)