Nagyszokondi gyerektáborok: szép szóval többet el lehet érni

0
149
Számtalan érdekes programban volt részük a gyerekeknek. Fotók: Szatmári egyházmegye honlapja.

Az egymásra figyelést, türelmet, a szeretet szavakkal történő kifejezését tanulták idén a nagyszokondi táborozók. Öt egymást követő héten váltották egymást a táborozók július utolsó hetétől augusztus utolsó hetéig, így minden alkalommal telt házasok voltak a nagyszokondi gyermektáborok (45 személy alkalmanként) – számol be a szatmári egyházmegye honlapján.

A Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központba rendszerint hétfő délután érkeztek a csoportok és péntek délután tértek haza. A kettő között mozgásos játékok, társasjátékok, ügyességi- és akadályversenyek, kézműves foglalkozások, csoportos beszélgetések, közös imák, szentségimádás, szentmise és sok más, érdekes program foglalta le a gyerekeket.

Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda fiatal csoportvezetői vezették a táborokat, kísérték a csoportokat, akik korábban maguk is táborozók voltak Nagyszokondon. Idén főképp arra próbálták rávezetni a gyerekeket, hogy kimondott szavaikra figyeljenek, ebben igyekezzenek jobbak lenni. A tábor alatt a kicsik felmérhették fejlődésüket, eredményeiket is a közösségi kapcsolattartásukban. Így többen rácsodálkoztak, milyen örömöt lehet szerezni valakinek egy jó szóval, mennyivel többet el lehet érni kedves beszéddel, de sokan arról is beszámoltak, figyelmük összpontosításában, összeszedettségükben fejlődtek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here