26 éves a temesvári Caritas

0
1298
A 26 év tevékenység során 30 000 rászoruló embernek segítettek

A Temesvári Egyházmegyei Caritas Szervezet júniusban ünnepelte megalakulásának és a rászorulók támogatása érdekében folytatott tevékenységének 26. évfordulóját. A szervezet a Minden ember számára jelen vagyunk jelmondat szellemében végzi mindennapi munkáját és igyekszik javítani az életminőséget a sürgősségi, valamint a hosszú távú szolgáltatások révén – tájékoztat honlapján a temesvári egyházmegye.

„Jelen vagyunk azon falusi környezetben élő gyermekek számára, akik esetében nagy az iskolai lemorzsolódás kockázata, a hajléktalanok, a családon belüli erőszak áldozatai, az idősek, a krónikus betegségben szenvedő, végső stádiumban lévő betegek számára. Becsléseink szerint a 26 éves tevékenységünk során 30 000 rászoruló embernek segítettünk. Szociális területen az egyik legrégebbi szervezet vagyunk, stratégiánk pedig a fenntartható fejlődés, azaz fokozatosan növelni a szolgáltatások és a kedvezményezettek számát. Tudatában vagyunk annak, hogy a mi tevékenységi területünkön az eredmények csak idővel jelentkeznek, és mindehhez sok kitartás és türelem szükséges. Ezért legnagyobb erőfeszítéseink arra irányultak, hogy biztosítsuk szolgáltatásaink folytonosságát, így időközben tíz szolgáltatást szüntettünk meg, illetve szerveztünk újjá” – fogalmazott Herbert Grün, a Temesvári Egyházmegyei Caritas Szervezet ügyvezető igazgatója.

A szervezetnek jelenleg 22 aktív szociális szolgáltatása van, 9 szolgáltatás a városban, 13 pedig falun működik. A kedvezményezettek számát illetően a szervezet 2018-ban 1027 személyt támogatott, akik közül 689 (67%) városi és 329 (33%) falusi környezetben él. A szervezet román nyelvű összefoglalóját a tevékenységükről ITT olvashatják.