Minden keresztény Isten „munkatársa”

Püspöki vizitáció a temesvár-újkissodai plébánián

0
1818
Fotók: Sipos Enikő

Az előzetesen kiadott programnak megfelelően Pál József Csaba temesvári megyés püspök július 7-én és 8-án a temesvár-újkissodai plébániát kereste fel. A szentmisén elhangzott: nem csak a papokat hívja el az Úr szolgálatra.

A látogatás vasárnap délután a helyi templomban szentmisével kezdődött, amelynek kezdetén a liturgiát bemutató főpásztort a közösség nevében Jäger Béla plébános üdvözölte. A szentmisén Dirschl Johann általános helynök, Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, temesvár-józsefvárosi plébános, Augustinov György kanonok, Toman Zoltán egyházmegyei bírósági titkár, Kozovits Attila perjámosi plébános, Chang Beom Vincent Jeon koreai lelkipásztor és dr. Jurca Eugen görögkatolikus plébános koncelebrált – adta hírül a temesvári egyházmegye hírportálja.

Szentbeszédében Pál József Csaba arra buzdította az egybegyűlteket, hogy imádkozzanak a plébániai közösségükért, ugyanakkor, a szentírási részhez kapcsolódóan arra is felhívta a hívek figyelmét, hogy az Aratás Urához általában papi hivatásokért szoktak rendszeresen imádkozni, azonban Isten minden keresztény emberhez szól, minden keresztény embert meghív arra, hogy a munkatársa legyen.

A liturgia végén a főpásztor megköszönte a híveknek, hogy jelenlétükkel ezúton is kifejezték ragaszkodásukat az egyházhoz, valamint a templomi énekkar tagjainak a zenei szolgálatot, majd pedig ismertette a vizitáció programját. A szentmisét követően a megyés püspök a templomban a gyermekekkel és a szülőkkel találkozott. A vizitáció második napján reggel a Főpásztor Jäger Béla plébános kíséretében a bessenyei-telepi közösséget kereste fel, a helyi templomban pedig szentmisét mutatott be. A főpásztori látogatás következő állomása július 17-én és 18-án a perjámosi plébánia lesz.

Sipos Enikő