2019. június 11., kedd

0
1122

EVANGÉLIUM

Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait:
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére.
Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok.
(Mt 10,7-13)

Jézus nagy feladatot, vagy helyesebben missziót bíz az apostolokra: „Ti vagytok a föld sója és a világ világossága”. Ezek a képek komoly és nagy üzenettel bírnak, a só hiánya vagy túlzott adagolása is az étel kárára megy. Mennyire szükség van ízes, komoly, egészen odaadott keresztényekre, papokra, szerzetesekre! Aki meg tudja adni ennek igazi életszépségét, az a Szentlélek, mert Ő nyitott emberi életünkre. Mindent be tud fogadni, befogadóképességének nincs korlátja. Ő teszi tágassá az életet, hiszen Ő egyetemes, anyanyelve minden létezőnek. A Szentlélek már emberi életünk születésének előtti teljességében jelen van, kíséri életünk. Őt kérjük, hogy életünk egészen odaadott legyen, hogy íz és példa lehessünk a környezetünk, a világunk számára.

Csíki Szabolcs segédlelkész

MEGOSZTÁS