Megkapták okleveleiket a lelkipásztori munkatársképzés hallgatói

0
2154

Évzáró tábort szervezett a Gyulafehérvári Pasztorális Iroda a főegyházmegyei lelkipásztori munkatársképzés hallgatóinak és azok családtagjainak. A hétvége hangulata, témája a pápalátogatáshoz igazodott.

A május 17-19. között Ivóban tartott nyári tábor mottója a közelgő pápalátogatás mottója volt: Járjunk együtt. Pénteken Portik-Hegyi Kelemen főesperes előadásával, csoportos munkával, valamint a Ferenc pápa – egy hiteles ember című film közös megtekintésével hangolódtak a résztvevők a szentatya közelgő látogatására.

A szombat délelőtt a hároméves képzés méltó lezárásának jegyében zajlott. Erre közös elmélkedéssel, majd rövid visszatekintéssel hangolódtak a résztvevők. Portik-Hegyi Kelemen főesperes, a főegyházmegyei munkatársképzés házigazdája és fő mozgatója arra buzdította a szolgálatra jelentkezőket, hogy apostoli lelkülettel, Krisztus elkötelezett követőjeként járják az előttük álló utat. A sikeres vizsgát tett hallgatók okleveleit az ünnepi szentmise keretében adták át. A 2016–2018 között zajlott hároméves képzést 43 lelkipásztori munkatárs végezte el. Harmincnégyen tettek sikeres záróvizsgát, köztük 17 akolitusjelölt és egy lektorjelölt, akiket a főpásztor szentel majd fel a helyi plébános kérésére a helyi egyházközségekben.

A tábornak része volt egy Márton Áron püspökről szóló előadás, valamint film- és könyvbemutató Nagy Zoltán székelyudvarhelyi tanár jóvoltából. A gyerekek is tartalmas időt töltöttek együtt közös játékkal, kézműves foglalkozással, kirándulással.

A képzés záró napja a hálaadás jegyében zajlott: a résztvevők hálát adtak Istennek az elmúlt három évért, továbbá köszönetüket fejezték ki a képzés szervezőinek is.

Molnár Izabella