Megújult a svájci gárda honlapja

0
1875

A több, mint 500 éves szervezet töretlen hűséggel szolgálja Péter utódát, ugyanakkor lépést tart az idővel és megújult honlappal jelentkezik. Ezen minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők, legyenek azok jövőbeni jelentkezők vagy éppen támogatók.

Négy nyelven, a svájci németen, francián, illetve olaszon túl angolul olvasható a Svájci Gárda honlapja, amelyet március közepén újítottak meg. Azonnal feltűnik a nagyon világos, könnyen érthető és intuitív megjelenés, a minőségi felvételek, amelyekhez egy kétperces bemutató kisfilm is hozzásegít – írja a Vatican News. Nem mindennapi megtiszteltetés ugyanis Péter utódát szolgálni egy olyan testületben, amely 1506 óta őrködik a pápa személye és a Vatikán biztonsága fölött. A jövőbeni svájci gárdisták közvetlenül a honlapról letölthetik a jelentkezési lapot – ez is az újdonságok közé tartozik, mint ahogy a közösségi oldalakon való megjelenés is: Facebook, Youtube, Instagram.

Az internetes oldalt úgy alakították ki, hogy okostelefonon és táblagépen is jól követhető legyen. Egybefogja a jelenlegi aktív és a korábbi gárdákat, a gárdisták illetve az új kaszárnya alapítványait, és bepillantást enged a hírújságba is. Könnyebb lesz ezentúl az adakozók dolga is: elegendő lesz néhány kattintás a megújult honlapon és máris küldhetik adományaikat a Gárda vagy a kaszárnya javára.

Gedő Ágnes