2019. március 13., szerda

0
161

EVANGÉLIUM

Egyszer Jézus köré sereglett a csodaváró tömeg, de ő így szólt hozzájuk: „Ez a nemzedék gonosz nemzedék. Csodajelet követel, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Ahogy Jónás jel volt a niniveieknek, úgy lesz az Emberfia is jel ennek a nemzedéknek. Az ítéleten majd ezzel a nemzedékkel együtt megjelenik Dél királynője is, és helyeselni fogja elítélésüket, hiszen ő a föld végéről is eljött, hogy hallgathassa Salamon bölcsességét; itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.
Ninive lakói is ott lesznek az ítéleten ezzel a nemzedékkel együtt, és helyeselni fogják a megbüntetését, mert ők Jónás szavára bűnbánatot tartottak; itt pedig nagyobb valaki van, mint Jónás.”
(Lk 11,29-32)

Csodaváró nép vagyunk! Különösen ma, amikor a szétesések világát éljük, keressük a fogódzó pontot, az állítólagos lehetőséget! A szenzáció keresésében nem szabad elfeledni a leglényegesebbet: Isten életünk részévé vált! Nekünk nem a különlegeset, hanem a lényegeset kell megtalálni. Merjük lebontani azt, ami nem vezet az életbe, és akarjuk az odaajándékozásban Őt felfedezni, vele eggyé lenni. Nagyböjt üzenete felénk is szól: irgalmas az Isten, hozzánk fordult, mellénk szegődött. Az igazi élet ránk vár, csak merjük megnyitni szívünk ajtaját.

Csíki Szabolcs segédlelkész

MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here