Családnap Kolozsváron

0
1218
Illusztráció • Fotó: Pexels.com

A kolozsvári Szent Mihály-plébánia Márton Áron Családos nap elnevezéssel három alkalomra meghirdetett rendezvénysorozatot szervezett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából és támogatásával.

Több család, kicsitől nagyig megjelent az első találkozáson, amelyre az elmúlt szombaton került sor. Az egybegyűlt csapatot Kémenes Lóránt főesperes-plébános köszöntötte, kiemelve a plébániai közösség fontosságát, amely nem csupán egyes személyekre, hanem minden hívőre kiterjed, ezáltal egy nagy családot alkotva. A programsorozat célja, hogy Márton Áron szellemiségének jegyében – aki szintén nagy hangsúlyt fektetett a családokkal és még inkább a fiatalokkal való foglalkozásra – egy kellemes, ugyanakkor hasznos délelőttöt töltsenek el, építve, összekovácsolva ezt a családot.

A reggel 10 órától kezdődő és 14 óráig tartó programot a szervezők minél inkább interaktívabbá kívánták tenni, ezért a program jégtörő és ismerkedéses játékokkal indult, ahol már megmutatkozott a résztvevők pozitív hozzáállása, és jó hangulat lett úrrá a hittan teremben. A folytatásban a plébánia gyakorlati éves papnövendéke tartott rövid előadást Márton Áron életének a gyermekkorától pappá szenteléséig tartó időszakáról. Egy kis szünet után a jelenlevőket öt csapatra osztották. A felnőttek felügyelete alatt a gyerekek kreativitása került előtérbe, mivel azt kapták feladatul, hogy Márton Áron püspök életének egyes mérföldkőnek számító eseményéről készítsenek plakátot. A feladat elvégeztével minden csapat be kellett mutassa a többieknek, hogyan és mit szimbolizálva készítették el alkotásaikat. A nap záróakkordjaként a találkozás mottójának – Márton Áron: „Viharnak kitett aprócska lángok vagyunk, hitünkkel mégis a szeretet melegét őrizzük. Halvány hóvirágok vagyunk, de a téli faggyal küzdve mégis a tavaszt jelezzük. Arra vagyunk hivatva, hogy hitünkkel visszahozzuk Istent a hitetlen világba.” – fényében a programsorozat a Hóvirág című, Kett-módszeres elemekkel gazdagított foglalkozással zárult.

Mosolygós arcok, derűs emberek, elégedett és boldog szervezők távoztak a teremből a legközelebbi találkozás reményében. A rendezvénysorozat következő alkalmát március 16-ára készítik elő a szervezők, amelyre szeretettel várják a családokat!

László Zsolt