A házasság műszaki vizsgája

0
1640
Forrás: A temesvári egyházmegye hírportálja

A temesvári egyházmegyében február 10-17. között a fenti címmel zajlott a Házasság Hete rendezvénysorozat, amelynek utolsó napján, vasárnap, több templomban is a szentmisék keretében áldották meg a jelenlévő családokat, házaspárokat.

A Temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban február 17-én, vasárnap a Házasság Hetét lezáró magyar nyelvű szentmisét Pál József Csaba megyéspüspök mutatta be, Szilvágyi Zsolt pasztorációs ügyekért felelős püspöki helynök, helyi plébános, Bakó László püspöki titkár és Szabó Tibor segédlelkész koncelebrált – írja a temesvári egyházmegye hírportálja. Szentbeszédének kezdetén a főpásztor Szent II. János Pál pápa szavait idézte, miszerint a keresztény családok részesei az egyház életének és sajátos küldetésük van az egyházban: tegyék azt a családok családjává, családiasabbá. Majd pedig a napi evangéliumhoz kapcsolódva kifejtette: az embert Isten jelenléte, Isten közelsége, a vele való személyes kapcsolat teszi valóban boldoggá.

Ezt követően a Keresztes és a Kovács család tett tanúságot arról, miért fontos számukra Isten jelenléte. Mint azt Szilvágyi Zsolt helyi plébános említette, vasárnapról vasárnapra nagyon sok fiatal család vesz részt a szentmisén, akik akár az idősebbek példaképei is lehetnek. Közéjük tartozik a három-három gyermeket nevelő Keresztes és a Kovács házaspár is. A püspöki helynök ugyanakkor megköszönte Tari M. Böbe schönstatti nővérnek és Miklós Renáta Notre Dame-nővérnek, valamint a családoknak a hét programjainak előkészítésében és szervezésében nyújtott segítséget.
A szentmise végén a jelenlévő házaspárokat és családokat Pál József Csaba megyéspüspök személyes áldásban részesítette.