Házasság hete Székelyudvarhelyen

0
2090

Idén hetedik alkalommal csatlakozott Székelyudvarhely a nemzetközi Házasság hete mozgalom programjaihoz, melynek célja Valentin-nap környékén egy héten át a házasság és a család fontosságára, értékeire irányítani a figyelmet.

A közös ünneplésre vágyó házaspárokat a Városháza Szent István-termébe hívták február 14-én, este 6 órára. Nagy volt az érdeklődés, teljesen megtelt a terem, ahova a városon kívülről is érkeztek házaspárok.

Az est meghívottja a pécsi neveléskutató, Uzsalyné Dr. Pécsi Rita volt, aki Kapcsolódásra vagyunk teremtve című nagyszerű előadásával sok értékes szempontot adott a házaspároknak – a sokszor nehéz valóságot a humor eszközével kimondva, saját tapasztalataival alátámasztva –, hogy hogyan lehet házasságunkat örömtelibbé, érzelmileg gazdagabbá tenni. A lelkipásztorok jelenléte még ünnepélyesebbé tette az estét, és ez akkor teljesedett ki, amikor a házaspárok áldásban részesülve kérték a jó Isten segítségét mindennapi életük szeretettel teli megélésére.

A közös ünneplés a Gondűző étteremben folytatódott, ahol 67 házaspár kétszemélyes asztaloknál elfogyasztott, gyertyafényes, meghitt vacsora keretében mélyíthette el az előadáson hallottakat.

Szöveg és kép: Somorai Árpád