Máramarosszigeten a missziós kereszt

0
1743
Az eukarisztikus világkongresszus missziós keresztje a szatmári egyházmegyébe érkezett

Már a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében, Máramarosszigeten van az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje, amelyet ezután Nagybányán, Szatmárnémetiben és Nagykárolyban kereshetik fel a hívek.

Budapesten rendezik 2020. szeptember 13-20. között az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A világkongresszus szimbóluma, a szentek és boldogok ereklyéivel ellátott missziós kereszt február 5-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyébe, a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templomba érkezett hétfőn délután. Este hattól szentmisét mutattak be, amelynek végén a mindenszentek litániáját mondták el, hódoltak a kereszt előtt, virrasztottak.

Kedden, szerdán és csütörtökön a reggel fél nyolctól kezdődő szentmise után egész napos szentségimádás kezdődik. Kedden délután öttől a rózsafüzért imádkozzák, szerdán keresztúti ájtatosságot tartanak, csütörtökön katekézist, este hattól pedig szentmisét mutatnak be. A legszentebb áldozat bemutatását követően kedden litánia és katekézis, szerdán katekézis, csütörtökön közös szentségimádás előzi meg a kereszt előtti hódolat kifejezését.

A máramarosszigeti Borromeo Szent Károly templom után a Missziós keresztet február 7-9. között a nagybányai Szentháromság-templomban, 10-12. között a szatmárnémeti Székesegyházban, 13-15. között pedig a nagykárolyi Kalazanci Szent József templomban kereshetik fel a hívek.

Józsa János