Pro Cultura díjat kapott Böjte Csaba

0
2016
Balról jobbra: Fekete Péter, Böjte Csaba, Kásler Miklós/Forrás: MTI

Pro Cultura Hungarica díjat adtak át Böjte Csabának a magyar kultúra napján, kedden a budapesti Hagyományok Házában. Az elismerést a magyar kultúra ápolásáért, a közösségépítésért és a nemzeti identitás megőrzéséért adják át minden évben. 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a díjat átadva Böjte Csaba munkásságát méltatta – tájékoztat az MTI. Felidézte, hogy 1992-ben kezdte meg papi szolgálatát Déván, amikor befogadott néhány igen rossz sorban tengődő utcagyermeket. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményében ma már több mint 2500 gyermekről gondoskodik, megtanítva őket szeretettel fordulni mások felé, segíteni az elesetteken. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a díjátadón kiemelte, hogy a kultúra átszövi a mindennapjainkat, környezetünkből, múltunkból merít, a közösség életéből és a gyökereinkből, tradícióinkból táplálkozik.

Az idei Minősített Közművelődési Intézmény Címet 14 intézmény érdemelte ki, a Közművelődési Minőség Díjat pedig a Csabagyöngye Kulturális Központ képviselője vehette át.