Örömteli ünnepre hangolódás

0
1144

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központja ünnepvárót szervezett az intézményt látogató gyermekek és családtagjaik számára.
A résztvevők nagyon sok érdekes, a karácsonyhoz kötődő kézműves foglalkozás közül választhattak. Volt, aki adventi koszorút készített, volt, aki kopogtatót. Lehetőség volt mécsesek és üdvözlőlapok készítésére is, valamint karácsonyi ajándéktasakok és narancsok dekorálására. Nagy népszerűségnek örvendett a mézeskalács-díszítő műhely, mely tevékenység rejtelmeibe egy igazi szatmárnémeti cukrászművész vezette be a gyerekeket és családtagjaikat. A legkisebbek a számukra kialakított játszósarokban érezhették jól magukat.


A foglalkozásokat a rehabilitációs központ munkatársai koordinálták, akiket új oldalukról is megismerhettek az intézménybe járó gyerekek. Szátvári Emese gyógytornász, Vojta-terapeuta például csillámtetováló szakemberként volt jelen az eseményen. Az akár karácsonyig is kitartó csillámminták a kislányokat és a kisfiúkat egyaránt mágnesként vonzották a munkaasztalhoz.


A fenyőág, a narancs, a mézeskalács illata, a háttérben halkan szóló karácsonyi dalok, a meghitt hangulat, minden résztvevő számára örömteljessé tették a várakozást,közelebb hozták az ünnepet. Segítettek ebben a karácsonyi műsortelőadó vendégek is. A Mircea Eliade Általános Iskola magyar tagozatos ötödikesei Mátyás Beáta osztályfőnök irányításával betlehemes játékot mutattak be. Ezt követően Șimonca Raluca tanító másodikosai következtek, akik Kisgércéről érkeztek, hogy táncos-énekes produkciójukkal még hangulatosabbá tegyék a rendezvényt.
Az esemény végén megérkezett a Télapó, aki minden gyermeknek személyre szabott ajándékot hozott.


A karácsonyi ünnepvárót a Szent József Rehabilitációs Központ hosszú évek óta rendszeresen megszervezi. Olyan alkalom ez minden évben, amely közelebb hozza egymáshoz a családtagokat és a családokat,erősíti a gyermekek közötti együttműködést, tartalmas kikapcsolódást és lelki feltöltődést nyújt minden résztvevőnek.

Kép és szöveg: Palincas Erika

MEGOSZTÁS