Jövőépítő Gyimesközéplok

0
2045
Alapkőletétel • Fotó: Csúcs Mária

Új egyházi óvoda alapkövét helyezték le ünnepélyesen Gyimesközéplokon pénteken, november 10-én. Az oktatási intézmény felépítését a magyar kormány támogatja 250 millió forinttal. A tervek szerint már a 2020–2021-es tanévet várhatóan már az új, korszerű épületben kezdhetik meg a gyimesközéploki óvodások.

Az alkalmon a helyieken kívül többek között részt vettek a község és a megye elöljárói, a római katolikus egyház, valamint a magyar kormány képviselői. Málnási Demeter plébános kiemelte: „nemcsak óvodát, hanem egyben jövőt is építünk a magyar kormány támogatásával.”

A felszólalások sorában az épületet tervező Bálint Csongor röviden ismertette a kétszintes óvoda épületének terveit. Az alsó szinten melegítő-konyha, személyzeti öltöző, kazánház és különböző raktárhelyiségek lesznek, a felső szinten pedig három, mintegy 60 négyzetméteres foglalkoztató kap helyet, egy tanári szoba, valamint mellékhelyiségek. Az akadálymentesítésre is kiemelten figyeltek a tervezés során. Az óvodához természetesen játszótér is fog tartozni.

Információ: Málnási Demeter
Fotóriport: Csúcs Mária

 

MEGOSZTÁS