Hetvenen dicsérték énekszóval az Urat

0
1299

Három kórus énekelt ma közösen – mintegy 70 személy – Szent Ferenc tiszteletére intő dalokat. A lelket melengető összeállítás ősbemutatójának helyszíne a kaplonyi ferences rendház temploma volt. A szép számú közönséget valósággal lenyűgözte a nagyatádi Czindery Szépmíves Céh, a fennállásának 25. évfordulóját tegnap ünneplő mátészalkai Zenebarátok Kórusa, illetőleg a házigazda Szabó Dömjén Vegyeskar.

Az „én, kicsiny Ferenc testvér, a ti szolgáltok” című, Szent Ferenc alakjához kötődő egyházi énekeket és imákat, illetőleg irodalmi részleteket tartalmazó összeállítást a szépmíves céh művészeti vezetője Fejér Zoltán készítette elő. Eredetileg odahaza, a somogyországi városkában, ahol szintén van ferences kolostor adták volna elő, ám erre az időjárás okán végül mégsem adatott lehetőségük. Így merült fel a kaplonyi ferences templom. A világháló segítségével tartották a kapcsolatot, és készültek fel.

A vendégeket Tímár Asztrik OFM házigazda plébános köszöntötte. Beszélt arról, hogy Istent énekszóval dicsérni lelki szükségletünk. Ennek okán is ajánlotta a műsort a hallgatóság figyelmébe. Zárásként a 25 esztendeje alakult mátészalkai kórust – értelemszerűen énekkel – köszöntötte a kaplonyi vegyeskar. Hosszas tapssal méltatták a jelenlévők a kórusok tagjainak odaadását, harmonikus előadását.

Forrás: anziksz.com

MEGOSZTÁS