Röviden: Őszi búcsú Árkoson

0
2161
Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, Árkos • Fotó: Suciu Dorottya

Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővéreinek árkosi házánál búcsús szentmisét mutatott be szeptember 16-án az idén aranymisés Tamás József püspök. A gyulafehérvári főegyházmegye területén a Maros megyei Jobbágyfalva mellett csak itt, az árkosi nővéreknél ünneplik a kápolna titulusaként Assisi Szent Ferenc sebhelyeinek ünnepét szeptember 17-én. Mint ismeretes, a nővérek működtetik a helységben az Irgalmasság Anyja Kismamaotthont, ahol védelemre, jó szóra, biztatásra találnak azok a kismamák, akik gyermekükkel együtt külső segítségre szorulnak.

Szentmise Árkoson • Fotó: Suciu Dorottya
Regina nővér • Fotó: Suciu Dorottya

„A mai nap nagy ünnep számunkra, ezen a napon a közösségünk Szent Ferenc atyánkat ünnepli” – mondta el köszöntőjében Román Regina ferences nővér, majd hozzátette: „közösségünkben azért is nagy nap a mai, mert nagyon sok éven keresztül a nővérek ezen a napon tettek örök fogadalmat.” A nővér a személyes emlékek mellett a dévai Szent Ferenc Alapítvány negyedszázados jubileumáról is megemlékezett.

Szerzetesek, papok és újoncok a püspökkel Árkoson • Fotó: Suciu Dorottya

Az árkosi búcsúk jó alkalmul szolgálnak a Székelyföldön élő és szolgálatot teljesítő szerzetesek találkozásához, amelyre e verőfényes őszi napon is sor került.

MEGOSZTÁS