Sting a pápánál!

0
1493
A szerdai általános kihallgatáson a vatikáni VI. Pál aulában jelen volt a brit zenész, énekes Sting és felesége. Az audiencia végén találkoztak Ferenc pápával.

Ez is ritka mind a rockénekesek, mind a pápák történetében! Ferenc pápa 2018. augusztus 8-án, a szerdai általános kihallgatáson fogadta Stinget, vagyis Gordon Matthew Thomas Sumner, 1951-ben született angol zenészt, énekes-dalszövegírót és színészt. A 67 éves, sportos megjelenésű Sting feketébe öltözött feleségével, a 64 éves Trudie Stylerrel együtt vett részt a vatikáni VI. Pál aulában tartott szerdai általános kihallgatáson. A világhírű zenész azért Sting, „Fullánk”, mert egyszer egyik korai koncertjén sárga-fekete csíkos pólóban jelent meg, mire egyik zenésztársa „csípősen” meg jegyezte, hogy olyan, mint egy „darázs fullánkja”.

Sting az észak-angliai Wallsendben született 1951-ben. Három testvérével együtt a római katolikus vallás szerint nevelkedett, ír nagymamájuknak köszönhetően. Trudie Styler első és egyetlen felesége, négy gyermekük van.

Stinget Oscar-díjra jelölték, tizenhatszor nyert Grammy-díjat. Szólókarrierjének kezdetéig legfontosabb dalszövegírója, vezető énekese és basszusgitárosa volt a The Police együttesnek. Mint szólóénekes és a The Police énekese több mint százmillió lemezt adott el.

A kihallgatáson feleségével együtt Ferenc pápától egy-egy rózsafüzért kaptak, éppen Szent Domonkos emléknapján, aki egy látomása révén a katolikus egyházba bevezette a rózsafüzér imádkozását.

Vértesaljai László/Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS