Az Istent szeretőnek minden a javára válik

0
2441

A tavalyi nagy sikerű evangelizációs bibliahéten felbuzdulva, idén is szeretettel és lelkesedéssel szervezik a sepsiszentgyörgyi Állomás negyed katolikus egyházközségében a gyermek­evangelizációs programot, amely ószövetségi bibliai példákat feldolgozva hétfőn kezdődött és a vasárnap, a délelőtti szentmisével fejeződik be „Az Istent szeretőknek minden a javukra válik” mottóval.

A program hétfőn Noé bárkájával indult, kedden az átkelés a Vörös-tengeren, szerdán a Dávid és Góliát, csütörtökön a Józsefet eladják testvérei bibliai történeteket dolgozza fel gyermeki szinten, és adja át az óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek Nyáguly Csilla vallásoktató (Sepsibükszád és Kőröspatak), Tusa Csilla főszervező (Ady Endre Általános Iskola) és Csatlós-Horváth Anikó tanító (Páké), valamint Szőcs Sándor kántor. Az ifjúsági énekek tanulásába, tanításába a kántor mellett Kovács Szilveszter is besegít gitárjával.

Hajdú János főesperes szabadságolása miatt a héten 10 órától Nagy László Eörs Szentivánlaborfalván szolgálatot teljesítő plébános mutat be szentmisét a gyerekeknek, szüleiknek és nagyszülőknek. Reggelire hétfőn a közkedvelt kakaós kalács, ebédre finom zöldpaszulyfőzelék került az asztalra kolbásszal, amelyet Hajdú Irén, a főesperes testvére, a plébánia főszakácsa és mindenese, illetve a segítők készítettek. Kedden gyónási lehetőség volt a gyermekeknek és mindazoknak, akik élni szerettek volna a lelki nagytakarítással. Pénteken kirándulás lesz Sugásfürdő felé. Szombaton szabadnap, majd vasárnap a megszokott déli szentmisével zárul az evangelizációs hét, amikor bemutatják a gyermekek a tanultakat, és a falra felkerülnek a gyönyörű gyermekrajzok.

A bibliahét hasznosságát senki sem vonja kétségbe, hisz a hitbelieken kívül viselkedési (a sapkát levesszük a templomban és az asztalnál), étkezési szabályokat (étel előtt és után imádkozunk; evés közben nem beszélünk, hanem az ételre figyelünk); türelmet (nem vesszük le a nyakbavaló, nevet tartalmazó cédulát, nem kotyogunk bele a más beszédébe, kivárjuk, amíg reánk kerül a sor, stb.), felelősséget (vigyázunk a kisebbekre) és sok más hasznos, az életben nélkülözhetetlen dolgot tanulhatnak meg a gyermekek.

A szervezők és a résztvevők hálásan köszönnek minden anyagi és erkölcsi segítséget, amellyel az adományozók hozzájárultak az evangelizációs tábor létrejöttéhez.

Józsa Zsuzsanna/Háromszék

MEGOSZTÁS