Készülnek a Szent István Napokra Máramarosszigeten

0
1419
Gyerekprogram a SZIN-en 2017-ben.

Augusztus 15-én, a hosszúmezei Nagyboldogasszony búcsúval veszi kezdetét a SZIN, majd ugyanazon a napon, Máramarosszigeten egy egyháztörténeti jellegű levéltári kiállítással folytatódik a program, amely kiállítás a SZIN egész ideje alatt megtekinthető lesz.

A Borromeo Szent Károly-templomban rendezendő koncerteken Máramarossziget szülötte, Covacinschi Yolanda, a Kolozsvári Magyar Opera művésze és Potyó István, a kolozsvári Szent Mihály-templom karnagya fog föllépni.

A gyermekek és fiatalok számára szervezendő tevékenységek között helyt kapott a budapesti Túri család által tartott hangszerbemutató, valamint a szatmárnémeti Aranykapu Egyesület által tartott tematikus foglalkozás is.

Kiemelkedő programja az idei SZIN-nek az augusztus 18-án sorra kerülő vásáros közösségi nap, ahol Lepedus István, a szatmári katolikus püspökség Világiak Irodájának referense fog előadással egybekötött, felnőtteknek szóló programokat levezényelni. A programnak részét képezi a gyerekeknek és fiataloknak szóló rendezvények sora. A szervezők hangsúlyozottan kérik, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a rendezvényhez, a létszámmal is erősítve egymásban a közösségi tudatot és az összetartozást.

Másnap, augusztus 19-én Szent István-előesti bál lesz a Flamingó étteremben, ahol Laczkó Vass Róbert, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze is fellép, majd az est további részén a Vokál duó biztosítja a jó hangulatot.

Főleg a gyermek- és ifjúsági rendezvények ideje alatt nyílik arra lehetőség, hogy az újonnan épülő magyar bölcsődével és óvodával megismerkedhessenek az érdeklődők.

A lelki élet fontosságát hangsúlyozandó, lehetőség adódik a mindennapi szentmisén való részvételre is, ugyanakkor a nemrég restaurált Kalazanci Szent József-oltárkép megáldását is napirendre tűzték. Az eddigi szokáshoz híven a SZIN ünnepi szentmisével zárul augusztus 20-án.

Forrás: Ehirmondo.ro