Kezdje a reggelt jótékonysági sétával!

0
1124

Vegyen részt ön is a szatmárnémeti Caritas Charity Walkon, és támogassa ezáltal a Varázskert terápiás eszközökkel való felszerelését!

Holnap reggel 8 órakor startol a megye egyik legrégibb és legnagyobb jótékonysági rendezvénye, a Caritas Charity Walk, avagy a Jótékonysági Maraton. A Caritas által működtetett szenzoriális kert való felszerelése céljából meghirdetett gyaloglásra a szervezők szeretettel várnak minden korosztályt, minden segíteni vágyó lakost.

A székesegyház melletti parkolóban felállított asztaloknál 7.30-kor kezdődik a regisztráció. A startpisztoly 8 órakor dördül el, majd mintegy 6 kilométernyi kellemes, üdítő séta után, kb. fél 10 körül érnek a gyaloglók a célba, az Unirii út 49. szám alatti Varázskertbe.
A helyszínen tartalmas pihenés várja a résztvevőket. Az érdeklődők bejárhatják a Varázskertet, betekinthetnek a Szent József Rehabilitációs Központ munkájába. Interaktív foglalkozások keretében kipróbálhatják, hogyan boldogulnának mindennapi feladatokkal, ha adott fogyatékosság miatt képességeik korlátozottabbak lennének. A gyermekek számára játszósarkot készítettek elő a szervezők. Ezúttal is lesz tombolajáték és Autonet Szerencsekerék. A tavalyi Jótékonysági Maratonon nagy sikert aratott családi fotókeretnél idén is fényképezkedhetnek a résztvevők.
A Caritas arra buzdítja a lakosokat, vegyenek részt minél nagyobb számban a holnapi jótékonysági sétán, tegyenek meg együtt 12000 lépést a Varázskertért és ezáltal a kertben terápiás kezelésben részesülő gyermekekért!

Palincas Erika