„A Szentírás legyen útmutató, iránytű a számotokra”

Elballagtak a Gerhardinum Katolikus Líceum végzős diákjai

0
1850
Fotó: Sípos Enikő

Május 24-én elballagtak a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Liceum végzős diákjai. Az iskolában megtartott hagyományos kicsengetési ünnepség után a két végzős osztály a Gaudeamust énekelve vonult be a Szent György-székesegyházba, ahol a hálaadó szentmisét Dirschl Johann általános püspöki helynök celebrálta,  Kocsik Zoltán aligazgató és Máté Zoltán mehalai segédlelkész részvételével.

Dirschl Johann megköszönte a jó Istennek, hogy négy éven át kegyelmében részesítette a diákokat és segítette őket elvégezni a líceumot, majd a püspök úr gratulációját és jókívánságait tolmácsolta. „Adjunk hálát és köszönjük meg a Jóisten szeretetét, amit irántunk tanúsított és arra kérjük, hogy ezentúl is legyen velünk!” – mondta a püspöki helynök.

Kocsik Zoltán, a Gerhardinum katolikus líceum aligazgatója arra hívta fel a búcsúzó diákok figyelmét, hogy elkezdődött számukra az az időszak, amikor felelősséggel tartoznak minden tettükért.  „Hogy kiegyensúlyozott, boldog életetek lesz-e, az csak tőletek függ. Az iskola igyekszik élettapasztalatot adni, megtanít közösségben élni, emberekkel kommunikálni – mondta Kocsik Zoltán –, amikor rátok szóltunk, formáltunk, megintettünk, akkor próbáltunk csiszolni rajtatok, hiszen ti igazgyöngyök vagytok, akik a csiszolástól lesztek szebbek, értékesebbek. Amit ez az iskola még adni tudott, az a Jóistennel való kapcsolat, amelyik mindannyiótokat át fog segíteni a megpróbáltatásokon” – mondta az aligazgató.

Jakab Ilona igazgató románul és magyarul búcsúztatta végzősöket, hiszen egy román tannyelvű (XII. A) és egy magyar tannyelvű (XII. B.) osztály ballagott el az idén. „Nem véletlenül találtatok Szentírást a batyutokban ma reggel – mondta Jakab Ilona. – Azért kaptátok a szent Bibliát, hogy útmutató, iránytű legyen a számotokra, hogy ne veszítsétek szem elől a helyest, a jót és a szépet. A Jóistennel bizalommal ápolt kapcsolat tehet minket igazán emberekké, és ahol az emberségünket megleljük, ott a boldogságot is megtaláljuk!”

A XII. B. osztály nevében Magony Réka búcsúzott el a tanároktól, a diáktársaktól és az iskolától. Az osztály együtt énekelte Máté Péter Egyszer véget ér című dalát, könnyeket csalva a hálaadó szentmise résztvevőinek szemébe. Az iskola kulcsának átadása után a XI-es Molnár Ádám ezekkel a szavakkal bocsátotta útjukra a végzősöket: „irigyellek, de féltelek is titeket”.

Végezetül álljon itt a XII. B. osztály (osztályfőnök Nüszl Erzsébet) végzős diákjanak névsora: Balázs-Fülöp István, Csesztanovics Attila, Görcsi János, Konyhai Melitta, Koztka Kinga, Magony Réka, Mandek Márkusz, Miklós Mónika, Pongrácz Lóránd, Sinka Edina, Tapasztó Tamara.

Kedves diákok, sok sikert kívánunk az érettségi vizsgákon!

Forrás: Nyugatijelen.com
Fotó: Sípos Enikő