Minden lépted csodát tehet!

0
1224

Június 9-én startol a Caritas Charity Walk. Sétáljunk együtt a terápiás kezelésben részesülő szatmári gyermekekért!

Immár tizenkettedik alkalommal szólítja tettre a szatmári lakosokat a jó ügy érdekében a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet. A június 9-ei jótékonysági sétára a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne hozzájárulni a Varázskert néven működő szenzoriális kert terápiás eszközökkel való felszereléséhez. Az Unirii út 49. szám alatt, Szatmárnémetiben létesített Varázskertben eltérő fejlődésű és sérült gyermekek részesülnek majd terápiás kezelésben.

Mindenki egyetért azzal, hogy egy gyermek saját egyéni módján növekszik és fejlődik, a gyermekek képességeit viszont általában korukhoz mérten becsülik fel. Az olyan gyermek, amelyik kilóg a sorból, eltérő ritmusban fejlődik társaihoz képest, amennyiben nem részesül külön odafigyelésben, nem kap segítséget képességei kibontakoztatásában, lemaradhat. A Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának szakemberei épp ilyen esetekben segítenek. Az intézmény korai fejlesztést biztosít 0-7 éves, atipikusan fejlődő és sérült gyermekek számára. A Varázskert elsődleges rendeltetése, hogy a hagyományosan teremben, speciális és nem speciális eszközökkel megtartott gyógypedagógiai és szenzoros-integrációs terápiák számára biztosítson új, természetes helyszínt. A szabadban való mozgás élménye, a természetes anyagok, textúrák közvetlen megtapasztalása újabb élményekkel gazdagítja a terápiás foglalkozást – állítja Gnandt Gábor, a Szent József Rehabilitációs Központ gyógypedagógusa. Az eltérő fejlődésű gyerekek a Varázskertben izoláltan és megismételhetően ismerkedhetnek meg a környezeti ingerek széles skálájával, és megtanulják azokat felhasználni a környezetükkel való kapcsolatteremtés és kommunikáció során.

Mindazok, akik támogatást nyújtanak a Varázskert terápiás eszközökkel való felszereléséhez, a helyi közösség jövőjét építik, hiszen a jövő a gyermekeké. A Varázskert  maradandó, hosszú távú befektetés, amely a közösségért a közösséggel együtt jött létre. Jöjjön el a Caritas jótékonysági sétájára, mutassuk meg, számunkra nem közömbös közösségünk jövője, és szeretnénk aktívan tenni azért, hogy az jobb legyen!

A rendezvény főtámogatója az Autonet Kft. A regisztrációs díj kifizetésével a résztvevők a szervezési költségek előteremtésében segíthetnek, ezáltal lehetővé téve, hogy a főtámogató által biztosított adományösszeget a Caritas teljes egészében a Varázskert felszerelésére fordítsa. A szervezők szívesen fogadnak minden további magán- és jogi személy részéről érkező felajánlást, amellyel támogatni kívánják a kert felszerelését, működtetését, karbantartását.
A jótékonysági sétán való részvételi díjak: személyenként 10 lej, 5 főnél nagyobb csoportok számára: 8 lej/résztvevő, nyugdíjasoknak: 5 lej/fő, 7 év alatti gyermekek számára pedig ingyenes. A résztvevők június 9-én, 7.30 és 8 óra között a startnál (a székesegyház előtt) regisztrálhatnak, vagy előzetesen, június 4-től, a Caritas titkárságán (Szatmárnémeti, Lükő Béla utca 15. szám), hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Sétáljon velünk június 9-én! Adjuk meg együtt a terápiás kezelésben részesülő gyermekek számára egy jobb jövő reményét, egy méltó élet esélyét!,

Palincas Erika