Rendhagyó anyáknapi program

A Caritas szatmárnémeti gyermekközpontjaiban tehetségbemutatót és muffin sütést szerveztek az édesanyák tiszteletére

0
1411

Talán nincs annál nagyobb öröm és büszkeség egy édesanya számára, mint az, hogy tehetséges gyermeke van. Ezt szem előtt tartva a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Barátság Háza május 4-én, péntek délután a hagyományos anyáknapi műsor helyett tehetségbemutatót szervezett az intézménybe járó gyermekek anyukái számára. Minden iskolás azt mutatta meg, amiben a legjobb, legyen az éneklés, tánc, versmondás, rajzolás, kendama, dobolás, beatbox vagy akár gimnasztika. A központ munkatársainak nem titkolt célja, hogy a részt vevő anyukák, megtapasztalva gyermekük tehetségét, és látván, hogy azt mások is elismerik és csodálják, támogassák gyermekeiket tehetségük fejlesztésében, hogy további sikereket érjenek el, akár jövendő hivatásuk keretében. A virág mindig kedves ajándék, ezért a rendezvény végén mindegyik anyuka kapott ajándékba egy-egy cserepes virágot.

A Caritas Don Bosco szociális óvodájában szintén péntek délután köszöntötték az édesanyákat. Kocsis Katalin és Urbán Vári Enikő óvónénik ezúttal muffinsütést szerveztek, ahol a gyermekek készítették el a finomságot anyukáik szeme láttára. Előbb megtanulták az alapanyagokat, és azt, hogy miből, pontosan milyen mennyiség szükséges. Aztán sorra adagolták a hozzávalókat és keverték össze. A gyerekek alig várták, hogy újra sorba jöjjenek, olyan nagy lelkesedést váltott ki belőlük a közös muffinsütés. Kocsis Katalin óvónéni azt tanácsolta az anyukáknak, hogy nyugodtan vonják be otthon gyermekeiket a sütikészítésbe, hiszen ez is egy nagyon értékes együtt töltött idő. Az anyukák számára is jutott feladat: ők a csokit darabolták fel, és a formákba töltögették a masszát. Az óvónénik bíznak abban, hogy a közös sütikészítés meghozza az édesanyák kedvét ahhoz, hogy ezt otthon is folytassák.

„Az együtt sütés-főzés olyan élmény, amely végigkíséri a gyermeket élete során. A mai muffin-készítés sikerélménye, a muffin illata, íze, az anyukák büszkeségtől sugárzó arca és az együtt töltött idő olyan emlékek, amelyeket a gyermekek meg fognak őrizni” – állítja Urbán Vári Enikő óvónéni. Amíg a muffinok a sütőben készültek, addig az ovisok rövid anyák napi bábjátékot mutattak be. A fáradozás eredménye igen ízletesre sikerült. A muffin mellé természetesen virág is járt.

Palincas Erika